dinsdag 23 december 2014

De reis

Beide heel weinig geslapen vannacht, maar 2 uurtjes. Slapen op zich altijd slecht als we op vakantie gaan, maar door een incident waar ik gisteren bij betrokken was lukte het helemaal niet. Was een steekincident in de straat waar ze de hond uit aan het laten was. De dader was een 15-jarig meisje die cocaïne gebruikt had en daarna niet goed werd door de drugs. Ik heb een hele tijd bij haar gezeten samen met een man en haar hand vastgehouden tot de ambulance haar mee nam. Dat en het idee zelf geluk te hebben gehad omdat ze haar voor het incident ook al was tegengekomen maakt dat je gaat malen als je rustig in je bedje ligt.

Dus opstaan om 4:15 was op zijn zachts gezegd een belabberde bedoeling. Liepen beide als zombies rond. De taxi was netjes op tijd, inchecken en boarden ging snel. Klein beetje vertraging. Heerlijk rustige vlucht en ik was door dat gedoe van de dag ervoor de vliegangst aardig vergeten, beetje aparte therapie maar werkt wel ;). Beide wat kunnen slapen, wat voor mij echt uniek is. 

Immigrations in Newark ging supersnel, konden meteen doorlopen, nog niet eerder meegemaakt. Wij blij aangezien we niet veel overstaptijd hadden. Helaas werd die blijdschap bij de security flink de grond in geboord. Enorme mega lijn en maar 1 hokje open. Mafketels. Was dus ook geen tijd voor Cyriel om te roken, dus die stond wat mopperig in de rij. Om net nog leuker te maken werd Cyriel zijn tas er ook nog uitgepikt voor extra controle, werd zelfs een drugstest gedaan. Ze vonden name zijn zalf voor zijn uitslag erg interessant. Hadden niet eens de tijd om zijn medisch paspoort te tonen, voor we het wisten stond ze de tas en die tube te testen. He passed the test! 

De aansluitende vlucht heeft ook wat vertraging. Die verliep iets minder rustig, regelmatig stuiteren we aardig heftig in de rondte. Daarnaast zat er een kind achter ons die bijna 5 uur non-stop afwisselend heeft zitten jengelen en krijsen. Maar de tijd ging nog best snel, nog even en ik ga vliegen leuk vinden.

We landen een half uur te laat op McCarren Airport, halen de auto op, een Chervolet Malibu en rijden in 1 keer goed naar de valetparking van het hotel zonder navigatie. Yup, we zijn inmiddels Vegas pro's.. Bij het inchecken krijgt ik een volledige hartverzakking. PANIEK! Portemonnee weg!! Cyriel snel terug naar de auto gerend, gelukkig was die nog niet weggezet en ja hoor, hij lag op de vloer, was uit de tas gevallen. Halleluja!!! Weer een paar jaren ouder en grijzer (en beetje wijzer) in een paar minuten.

Inchecken maar, gevraagd om beter uitzicht dan de vorige keer (betonnen platen en 's nachts vuilniswagens) en beter uitzicht gekregen. Zitten op de 27ste verdieping uit op het vliegveld en het laatste stukje Strip. Lekker even gedoucht, voelen ons velen malen beter dan voorgaande jaren. Blijkbaar heeft het slapen tijdens de eerste vlucht geholpen. Hapje gegeten bij een Mexicaan in het hotel met een te joviale en behulpzame ober en dan gaat het lichtje toch echt. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten