zondag 28 december 2014

Dag 5

We worden allebei weer rond 7 uur wakker en hebben lekker geslapen. Onze buren waren stil gelukkig. Behalve het kerstonbijt bij Danny's hebben we verder nog niet uitgebreid ontbeten hier, maar steeds yorhurtje bij de Starbucks. Vandaag hadden we beide zin om eens uitgebreid Amerikaans te ontbijten. Dus op naar een ontbijttent in het casino. We nemen allebei de Full Monty met gebakken ei, worst of bacon, hashbrowns, pancakes en toast. Om nog een beetje de illusie te hebben van een gezond ontbijt bestel ik een bakje fruit erbij. Man man man, wat was ontbijt dat lekker. En nee, ik kreeg het niet helemaal op, nou ja, bijna dan (schaamrood op de kaken). Cyriel kreeg hem schoon op.


Na het ontbijt zijn we weer naar de outlet Premium South gereden. Met kerst waren we halverwege afgehaakt vanwege de drukte en ik wilde nog naar Converse voor gympen en Cyriel heeft dringend nieuwe schoenen. Amerikanen zijn extreem vriendelijk en behulpzaam, met name in winkels en restaurants. Soms bij het irritante af en vandaag werkte het echt op onze lachspieren. Dit ging om onduidelijke reden helemaal mis in een schoenenwinkel, we lagen volledig dubbel van het lachen. Dijenkletsend en gierend als Gerard Joling zaten we met tranen rollend over onze wangen tussen de hoge stellingen. Cyriel kan Gerard trouwens erg goed nadoen, TE goed....


Vier paar schoenen rijker verlaten we de outlet. Ik twee paar Converse gympen en Cyriel mooie leren schoenen en nieuwe gympen. Onze oude schoenen hebben we meteen maar achtergelaten, scheelt weer sjouwen.


Hierna zijn we direct doorgegaan naar de Strip om de kerstversieringdn bij de Venetian te bekijken. Deze vallen nogal tegen, afgelopen jaren hadden ze een mooie schaatsbaan, maar nu stond er alleen een grote kerstboom van ledlichtjes. Zeker mooi, maar ook niet meer dan dat. We besluiten ons hotel van vorig jaar, de Mirage, te bezoeken en een daar een gokje te wagen. We hebben ons best een tijd vermaakt daar en alle inzet uiteindelijk teruggewonnen. Van al dat lopen krijgen we toch weer trek, dus we besluiten een pizza te delen. Het is blijkbaar American football seizoen, want alle sportsbars zitten vol en over lopen mensen in t-shirts van hun favoriete team. De herrie die uit de bars komt is soms oorverdovend. Snel de spelregels voor dummy's opgezocht.


We gaan weer de Strip op en lopen naar Ceasar Palace. Daar hebben we ze wel een schaatsbaan. Ik moet en zal schaatsen op de Strip en zo geschiede. De schaatsen zaten verschrikkelijk en het ijs leek wel een wasbord, maar was erg leuk om te doen. Wel alleen, want Cyriel kan veel dingen, maar schaatsen is daar niet 1 van. Dus die blijft veilig aan de kant en maakt foto's.


Het begint al wat te schemeren, dus goed moment om naar de High Roller te gaan, een immens reuzenrad waar ik via Groupon kaartjes voor had gekocht. Deze is dit jaar pas opengegaan en zit aan het eind van een nieuw gezellig winkelcentrum tussen Flamingo en The Linq in. Het rad is 167,60 meter hoog. Een ritje duurt 30 minuten en er kunnen 40 personen per capsule, waarvan er 28 zijn. Gelukkig laten ze er steeds maar een klein groepje in. We hadden goede timing, het werd echt net donker toen we rond gingen en toen we eruit kwamen waren de rijen enorm. Net als bij al dit soort dingen slaat bij mij de eerste paar minuten de stress toe, LET ME OUT schreeuw ik dan heel hard in mijn hoofd. Maar na een paar minuten is dat gevoel alweer weg en kan het genieten beginnen. Je ziet de Strip niet volledig, maar dat maakt ons niet uit. Het uitzicht is fantastisch.
Na de rondrit laten wen paar leuke polaroid foto's ontwikkelen in een winkeltje vlakbij. Je kunt daar foto's foto's vanaf je mobiel mailen en laten ontwikkelen. Leuk spul.


We steken weer over naar de Mirage om bij BLT een burger te eten. Ik probeerde het beschaafd te houden, maar Cyriel ging los met een enorme shake.


Terug in het hotel nog tijdje een gokje gewaagd, beide weinig succes helaas. We slapen beide snel, was een erg lange, maar heel leuke dag. Morgen is alweer de laatste aangebroken.


Kerstboom bij Ceasars Palace


Geen opmerkingen:

Een reactie posten